måndag 18 januari 2016

Scout - Bara till låns av Belinda Rapley

Då var den andra boken i serien om Ponnydetektiverna utläst. Även den här slukades av mig och 8-åringen! Vad jag skrev om den första boken i serien kan ni se här.

Handlingen tar vid där vi lämnade tjejerna i förra boken, precis efter den stora tävlingen Fratton Cup. Den här gången är det Alice och hennes ponny Scout som står i centrum. Efter att Scout visat sig från sin bästa sida på hoppbanan dyker plötsligt Mrs Valentine upp, som är den "riktiga" ägaren till Scout. Det är nu vi får veta historien om hur Scout hamnade hos Alice för ett år sedan. Mrs Valentine har inte hörts av på ett helt år och nu dyker hon upp och vill plötsligt sälja Scout - och priset är högt! För högt för Alices föräldrar. Vännerna i Ponnydetektiverna bestämmer sig för att göra allt dem kan för att Mrs Valentine ska ändra sina planer. Men ju mer dem försöker ta reda på om Scout och hans mystiska ägare desto säkrare blir dem på att allt inte är riktigt som det ser ut att vara... 

Ja, som sagt, vi gillade den här väldigt bra både sonen och jag. Den var bättre än den första. Mer välskriven och mer spännande. Nu har vi lärt känna tjejerna och deras hästar och väntar nu spänt på att tredje boken i serien ska komma ut på Lind&Co.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar