fredag 22 januari 2016

Öppnas i händelse av min död - Liane Moriarty

Wow! Jag vet knappt vad jag ska skriva om den här boken! Jag har läst om den precis överallt. En massa bokbloggare har läst den före mig och den har hyllats till skyarna av de allra flesta. Egentligen är inte detta en bok som tillhör dem böcker jag vanligtvis läser så jag har utmaningen Pockettoppen att tacka för denna fantastiska läsupplevelse!

I boken träffar vi, och lär känna, tre olika kvinnor.
Cecilia är lyckligt gift med John-Paul och tillsammans har dem tre vackra döttrar. Cecilia arbetar som säljare och är en social och aktiv kvinna som är engagerad i det mesta! En dag hittar Cecilia ett brev som hon ser är skrivet av John-Paul med texten "Till min hustru, Cecilia Fitzpatrick. Öppnas i händelse av min död". Hon konfronterar maken och han ber henne, vänligt men bestämt, att inte öppna det...
Vi möter även Tess, som driver ett eget företag tillsammans med sin make Will och kusinen Felicity. Tillsammans med Will har hon sonen Liam som är 6 år. När Will och Felicity tillkännager sin förälskelse tar Tess sonen och kastar sig iväg till sin mor. 
Slutligen är det Rachel vi får lära känna. Rachel arbetar på stadens skola och är numera lite av en ensamvarg. För många år sedan förlorade hon sin då nittonåriga dotter och hon har aldrig lyckats acceptera dotterns död. Kort där efter lämnade även hennes make livet. 
Dessa tre kvinnors vägar korsas och historien är heeeelt fantastisk! 

Ja, som sagt - fantastisk! Efter att ha läst ut boken är jag nästan lyrisk. Jag önskar att den inte redan var slut! Jag vill liksom fortsätta följa familjerna. Moriartys personbeskrivningar är så levande att jag till och med har svårt att acceptera att dem inte finns på riktigt!
Det som står i centrum för handlingen är ju förstås brevet, som inte får öppnas, och det var många och långa sidor innan man verkligen fick veta vad som stod i brevet!
Trots att handlingen egentligen bara spänner över några dagar hinner det hända massor!
Ja, alltså, Nu blir JAG en av dem som hyllar denna bok till skyarna, och har du inte läst den så gör det - genast!
Boken blir även film snart, såklart! Någon som vet mer exakt när?

4 kommentarer:

  1. Har hört mycket gott om denna bok. Vill gärna läsa den när jag hinner.

    SvaraRadera
  2. Har hört mycket om den här boken. Kanske att jag borde läsa den även om det inte riktigt känns som att den passar mig. Men, vem vet?

    SvaraRadera