måndag 21 mars 2016

Levande begravd - Peter James

Peter James var en okänd författare för mig ända tills en kollega till mig berättade att hon lånat Levande Begravd och att hon efter bara några sidor fick lägga den ifrån sig. Det var då jag blev lockad att läsa den och vid nästkommande biblioteksbesök hittade jag den i bokhyllan och lånade hem den.

Michael Harrison ska gifta sig och de bästa vännerna har ordnat tidernas svensexa. Det är dags att hämnas alla Michaels knäppa idéer på tidigare fester och svensexor. 
Vännerna skaffar fram en kista och i den läggs Michael. Han blir levande begravd..
Det som börjar som ett skämt slutar senare i katastrof när vännerna krockar på väg ifrån gömstället, och avlider. Nu vet ingen vart Michael befinner sig? Eller? 
Det är bara tre dagar kvar till bröllopet och den blivande hustrun Ashley börjar gripas av panik. 
Kommissarie Roy Grace blir den som får ta sig an fallet. 
Frågan är bara vilken ände dem ska börja i? 

Efter att jag hade läst två kapitel i den här boken var jag nästan beredd att hålla med min kollega! Det är så fruktansvärt klaustrofobiskt att hjärtat slår dubbla slag emellanåt. Men jag kunde inte lägga den ifrån mig och det är jag glad för nu. Det är en mycket spännande historia. Slutet blev väl kanske inte riktigt som jag tänkte och det var många frågetecken och lösa trådar ända fram tills bara ett par kapitel från slutet. Det här är den första boken i Peter James serie om Roy Grace. Jag upplever inte att jag har lärt känna honom alls efter den här boken, så jag måste nog fortsätta med nästa!

Det här var för övrigt min valda bok i Spänningsutmaningen för mars månad.


3 kommentarer:

  1. Jag har läst den, oerhört spännande och jobbig att läsa på grund av den instängda känslan.

    SvaraRadera
  2. Den här verkar ju väldigt spännande.

    SvaraRadera
  3. Har läst en bok av Peter James (inte den här) och gillade den så kanske jag borde börja från början och läsa den här också.

    SvaraRadera