onsdag 30 mars 2016

Den svarta löparen - Kristina Appelqvist

I mars månads Boktolva var det dags att testa Kristina Appelqvist. Jag valde att läsa Den svarta löparen som är hennes första bok i serien om rektorn Emma Lundgren och polisen Filip Alexandersson.

Emma Lundgren är nybliven rektor på Västgöta universitet i Skövde. Som ung rektor och dessutom kvinna är det inte lätt alla gånger. Det är svårt att hålla sig vän med alla i staben. 
Plötsligt en dag hittar Emma sin sekreterare, Vera Nilsson, mördad i förvaltningsbiblioteket. Mordet får stor uppmärksamhet och till en början är hela universitetsledningen misstänkta. Vera hade uppenbarligen få vänner men desto fler ovänner. Kriminalkommissarie Filip Alexandersson blir den som får ta sig an fallet som visar sig bli en riktig gåta. 

Den här deckaren är både lättläst och snabbläst. Men för den sakens skull är den inte dålig eller ytlig.
Jag uppskattar att det är en rektor som innehar huvudrollen och jag är minst sagt nyfiken på hur hennes roll kommer se ut i nästa bok.
Att kriminalhistorien har rötter långt bak i tiden har vi sett förut, men det känns som en naturlig del i den här historien och inte förrän i slutet avslöjades det hur alltsammans hängde ihop!
Kort och gott, jag gillar den skarpt och jag kommer absolut fortsätta med följande böcker i serien!

1 kommentar:

 1. 9 november kl. 18:30
  Mys och rys i universitetsmiljö

  Så skapas en modern pusseldeckare i Agatha Christies anda!
  Deckarförfattaren Kristina Appelqvist – en samtida Maria Lang eller varför inte en svensk Dorothy Sayers eller Agatha Christie – berättar om sitt spännande författarskap.

  Fri entré.

  Sittplats kan förhandsbokas via 08-508 309 00 eller via https://biblioteket.stockholm.se/kalender

  Stadsbiblioteket, Sveavägen 73 i Stockholm

  SvaraRadera