onsdag 15 juni 2016

Systerskap - Katerina Janouch

I mars läste jag Bedragen, som är den första boken i Katerina Janouchs serie om barnmorskan Cecilia Lund. Jag tyckte väldigt mycket om den och nu har jag även läst den andra boken i serien - Systerskap. Den har stått oläst i min bokhylla ända sedan den kom ut och nu när temat var hyllvärmare i Temaläsning 2016 så passade jag på!

Efter Johns otrohet har han och Cecilia nu separerat och den perfekta familjevillan är till salu. Det är inte lätt att få vardagen som ensamstående mamma att gå ihop. Cecilia försöker njuta av singellivet tillsammans med vänner och arbetskamrater. Husförsäljningen går trögt och efter påtryckningar försöker sig John och Cecilia på att gå i parterapi. Parallellt med detta härjar en våldtäktsman i stan och flera unga tjejer råkar ut för övergrepp och ofredanden av unga killar. Några tjejer bestämmer sig för att bilda ett Systerskap...

Den här boken kom ut 2009 och är alltså den andra delen i serien om Cecilia Lund. Jag är riktigt förtjust och har redan lånat hem nästkommande bok från biblioteket. Den här var lättläst och en riktig bladvändare. Jag älskar avsnitten som handlar om Cecilias händelserika nätter på förlossningen.
Janouch kan verkligen det där med att hålla spänningen uppe genom hela handlingen och jag känner mig nästan beroende av Cecilia Lund!

Fin hälsning från Katerina Janouch på Bokmässan 2009.


8 kommentarer:

 1. Jag har bara läst en enda bok av denna författare för länge sedan och det var Anhörig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var den första jag också läste av Janouch, men denna serie är något helt annat. =)

   Radera
 2. Har inte läst några böcker i den serien.

  SvaraRadera
 3. Jag har inte läst något av författaren men tänkt att jag ska göra det.

  SvaraRadera
 4. Har inte läst nåt av den författaren.

  SvaraRadera
 5. Inte läst något av författaren, men någon lättläst bladvändare kan man ju behöva emellanåt så lägger denna på minne. ;)

  SvaraRadera
 6. Jag har faktiskt första delen i serien stående. Kanske dags att läsa den snart :)

  SvaraRadera