onsdag 8 juni 2016

Dockmakarens dotter - Mats Ahlstedt

Som bekant har jag legat något efter med min läsning senaste månaderna. I maj månads Spänningsutmaning valde jag att påbörja Mats Ahlstedts sjätte bok med Fatima Wallinder och Sören Högström. Dockmakarens dotter heter den och är nu alltså utläst.

Kim-Lys mamma är döende i cancer och har inte lång tid kvar att leva. Under 70-talet blev hon våldtagen och utnyttjad av tre svenska poliser under flera års tid. Kim-Ly bestämmer sig för att göra sin mamma en sista tjänst - hon ska hämnas! Hon planerar allt in i minsta detalj.
Adolf Berg, tidigare polis, hittas en dag nedanför sin balkong. Strax därefter hittas även en annan pensionerad polis mördad. Det verkar ju onekligen finnas ett samband. Men är det verkligen Kim-Ly som är den skyldiga? 
Johannes Brobeck, som är en gammal vän till Kim-Lys mor, tar sig an Kim-Ly och hon får bo tillfälligt hos honom. Han vägrar tro att det är hon som är mördaren! 
Fallet hamnar hos Fatima Wallinder. Hon är nybliven chef och det är inte så lätt alla gånger... 

Precis som med Ahlstedts tidigare kriminalromaner är den här mycket välskriven och absolut läsvärd. Jag måste dock erkänna att jag saknar Sören Högström lite nu när han är föräldraledig. Egentligen fick både han och Fatima Wallinder väldigt lite plats i den här boken. Istället är det prästen Johannes som tar störst plats och vad jag kan förstå kommer vi att få fortsätta följa honom även i kommande böcker. Det ser jag verkligen fram emot!4 kommentarer:

 1. Har läst några av Ahlstedts böcker och tyckte bra om dem.

  SvaraRadera
 2. Har några böcker av denna författare, men har inte hunnit läsa dem ännu.

  SvaraRadera
 3. Känner till författaren men inte läst något ännu.

  SvaraRadera
 4. Denna serie ska jag börja på

  SvaraRadera