lördag 20 februari 2016

Spökspanarna - Annika Widolm


För någon vecka sedan fick jag ett mycket trevligt mail med erbjudande om en alldeles ny barnbok - nämligen Spökspanarna av Annika Widholm. Jag var naturligtvis inte sen med att beställa ett exemplar och den hann knappt komma in ifrån brevlådan innan vi hade läst den, både jag och 8-åringen. 

Kompisarna Malva och Hanna är på biblioteket tillsammans med sin klass. När de letar efter böcker bland hyllorna träffar de en tjej som berättar att det spökar på bibblan. Det sägs att en gammal elak bibliotekarie vandrar runt bland hyllorna och letar efter en bok. Hon kommer inte sluta spöka förrän hon hittat rätt bok. Malva och Hanna smyger iväg från klassen och ger sig iväg på spökjakt i bibliotekets dunkla vrår. Plötsligt hör de steg bakom sig och ljuset slocknar... 

Det här var spännande och sonen läste ut den i ett enda svep. En riktig bladvändare för både stora och små. Boken rekommenderas från 7 år av förlaget och det är nog en lagom ålder. Funkar absolut bra både som Läsa-själv-bok eller som Läsa-högt-bok! Läsnivån ligger på Nivå 2, vilket innebär "Ett enkelt och konkret språk som är lätt att avkoda". 


Tack till Hegas förlag för recensionsexemplaret! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar