lördag 13 februari 2016

Färjan - Mats Strandberg

Många har läst Mats Strandbergs Färjan innan mig och det är nog inte någon som inte har tyckt om den! Jag blev ju såklart jättenyfiken på den efter alla mystiska och spännande recensioner och till slut hade jag den i min hand!
Jag satte tänderna i den med en gång och jaha... Var det allt?
Skräck lockar mig, verkligen, men det ska vara vardaglig skräck. Sånt som jag kan identifiera mig med. Det här är lite för mycket, lite för övernaturligt helt enkelt!

Det är kväll och 1200 förväntansfulla passagerare stiger på färjan Baltic Charisma som ska ta dem mellan Sverige och Finland. Det finns dock något ondskefullt ombord och strax är färjan avskärmad från omvärlden och katastrofen är ett faktum. Det finns ingenstans att fly... 

Jag var så oförberedd på den här känslan av besvikelse! Jag trodde jag skulle tycka bättre om den.
Jag gillar persongalleriet och drivet i historien. Visst är det spännande emellanåt, men rädd? Nej, inte särskilt. Det är lite för mycket blod och splatter för min smak!

Bör jag testa något annat av Strandberg istället kanhända?

Det här är mitt bidrag till Spänningsutmaningen 2016, februari. Vad jag läste i utmaningen i januari kan du kika på här!


5 kommentarer:

 1. Den boken gick som följetong i SvD förra sommaren, om jag minns rätt nu. Jag läste bara sporadiskt, men blev inte imponerad. Jag håller med dig, det var inte sådan skräck som skrämmer mig, bara onödigt mycket blod och plåga. Slutet kändes bara tomt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kändes nästan som att jag var ensam om att tycka den var sådär... Skönt att det var fler! =)

   Radera
 2. Jag har också läst eller rättare sagt lyssnat på den här och jag tyckte om en hel del i den, men det blev lite för mycket blod och splatter. Har du läst Engelsforstrilogin av Strandberg och Bergmark Elfgren, den tyckte jag var väldigt bra.

  SvaraRadera
 3. Har hört mycket om den här boken men skräck är inte riktigt min grej så jag har faktiskt inte ens varit sugen på den.

  SvaraRadera
 4. Ja mycket blod var det men en bra terapibok för mig som har lite blodfobi. :)

  SvaraRadera