måndag 30 maj 2016

Ingrid vill bada - Katerina Janouch

Här kommer ett inlägg till på månadens barnbokstema i Temaläsning 2016. Ingrid är en populär karaktär här hemma! Numera finns det många böcker om Ingrid, men jag lärde känna henne först nu, för ungefär ett halvår sedan då minstingen i familjen började intressera sig mer och mer för böcker. Ingrid vill bada kom ut första gången 2007 och är utgiven på Bonnier Carlsen.

I den här boken har Ingrid varit ute på äventyr och är alldeles lortig. Hon måste bada - genast! Det är vattenfall, bubbel och alla djuren måste följa med. Alla får plats! Det är en händelserik badstund innan vattnet kallnar och Ingrid måste kliva upp. 

Jag uppskattar verkligen böckerna om Ingrid. Det är korta texter, men ändå en innehållsrik handling med en tydlig början och ett tydligt slut. Illustrationerna som är gjorda av Mervi Lindman är helt fantastiska och det finns massor av detaljer att lägga märke till och prata om. Jag tror absolut att fler böcker om Ingrid kommer få flytta hem till dotterns bokhylla. Hon fyller 2 år i september så jag tror att hon kommer uppskatta de ett tag till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar