fredag 27 maj 2016

Hundra omistliga ting - Lucy Dillon

Nu har jag läst min första Lucy Dillon. Nämligen Hundra omistliga ting. Vilken succé! Det här är något av det bättre jag läst faktiskt. Hade det inte varit för min Pockettoppsutmaning så hade jag kanske aldrig fått stifta bekantskap med henne!

Gina är nyseparerad och har flyttat till en ny lägenhet för att börja om med sitt liv. Hela lägenheten är fylld med flyttkartonger och mitt i röran bestämmer hon sig för att bara behålla Hundra omistliga ting. Hon säljer, skänker och slänger. 
Gina har svårt att lämna sitt gamla liv och har mycket med sig i ryggsäcken, bla en bröstcanceroperation, en ungdomskärlek som hon har svårt att släppa och nu dessutom ett kraschat äktenskap med Stuart. 
En dag blir hon anställd av Nick och Amanda, som köpt ett stort gammalt hus som de vill totalrenovera. Det är inte vilket hus som helst - Det är Ginas drömhus. Arbetet rullar på men plötsligt händer något och det blir inte riktigt som dem planerat! 

Känslan när den här boken var utläst var ungefär "NEJ"! Innan jag började läsa den här boken såg jag att någon hade skrivit att när man läst Dillons böcker känns det verkligen som att man känner huvudpersonerna. Och ja, jag kan inte annat än att hålla med. Jag kände ganska omgående att jag fick en nära relation till Gina och jag kommer bära både henne och några av de andra huvudpersonerna med mig länge. Slutet var väldigt öppet och något frustrerande. Jag hade mer än gärna läst en fortsättning men förstår ju att så inte är fallet... Jag har sett Dillons böcker på bibioteket många gånger men har liksom aldrig kommit till skott. Kanske för att de känns lite tunga och tjocka. Men låt dig inte skrämmas av det utan LÄS! Jag måste absolut testa fler!


4 kommentarer:

 1. Jag upptäckte hennes böcker tidigare i år och nu har jag läst alla. Du har fantastisk läsning framför dig!

  SvaraRadera
 2. Har läst några av Dillons böcker och tyckte de var helt OK.

  SvaraRadera
 3. Har läst två av Lucy Dillons böcker. Har fler i bokhyllan och skall definitivt läsa dem framöver.

  SvaraRadera
 4. Jag har inte läst något av henne än

  SvaraRadera