tisdag 5 juli 2016

Det lilla bageriet på strandpromenaden - Jenny Colgan

Mmmmm, ni vet den där känslan när man läser ut en bok och liksom bär med sig karaktärerna i flera dagar! Precis den känslan infann sig när Jenny Colgans debutbok Det lilla bageriet på strandpromenaden tog slut! Jag kan tacka Pockettoppsutmaningen för att jag fick för mig att läsa den här boken. Hade kanske missat den annars!

Polly driver ett företag inom reklambranschen tillsammans med sin pojkvän Chris. När företaget sätts i konkurs spricker bubblan och Polly förlorar både Chris, jobbet och sin bostad. Hon letar bland bostadsannonserna och fastnar för en liten oansenlig annons om en mindre lägenhet på en ö i Cornwall. Hon tar med sig bästa väninnan för att inspektera lägenheten. Den är i minst sagt dåligt skick men ändå finns det något som attraherar Polly. Hon bestämmer sig för att börja om. 
Snart får hon kontakt med fiskaren Tarnie och hans besättning. Hon träffar också den mystiska Huckle - som också är nykomling på ön. Vid sin sida får även den skadade Lunnefågeln som hon ger namnet Neil.
När Polly börjar baka i det nedlagda bageriet under lägenheten gör hon sig snabbt ovän med hyresvärdinnan, tillika öns bageriägare, Mrs Manse, och hon riskrerar att bli vräkt på kuppen. Men sedan sker en olycka som skakar om hela ön - inte minst Polly...

Jag har läst om den här boken på väldigt många bokbloggar och boksidor och jag måste säga att det har varit ganska mycket "spridda skurar". En del tokälskar den medans andra har totalsågat den! Jag tillhör skaran som tokälskar den! Lättsamt och mysigt skulle jag säga. Okomplicerat och en perfekt sommarbok! Jag älskar den så mycket att jag redan reserverat nästa bok Sommar på strandpromenaden och trots låååång kö på biblioteket hoppas jag att den snart finns i min hand! Jag vill gärna återse gänget från ön snarast!


3 kommentarer:

  1. Denna skall jag läsa framöver. Den verkar mysig.

    SvaraRadera
  2. Den här boken känner jag mig lite nyfiken på.

    SvaraRadera
  3. Låter som mysig feelgood? är lite nyfiken på Colgans böcker.

    SvaraRadera