söndag 20 december 2015

Julenkät

Som jag nämnt tidigare har jag en förkärlek till enkäter av alla de slag så nu måste jag ju absolut hänga med på Lottens Bokblogg nyskapade julenkät!

Finns det någon speciell bok du önskar dig? Eller är du en sådan person som har en lång lista på böcker? Vilken står i så fall överst på listan? Och i vilket format önskar du få boken? 
Jag har fått en sån otrolig nytändning när det gäller mitt läsande så min bokönskelista är ganska lång... Jag räknar dock inte med så många julklappar så jag får nog lägga band på mig och ta det lite lugnt med inköpen! Det stundar ju snart en bokrea. När det gäller format är det fortfarande pappersböcker som står på min önskelista. Har inte testat E-bok ännu. När jag köper böcker själv blir det oftast den lite billigare pocketversionen. 

Finns det något annat bok/läsrelaterat som du önskar dig?
Mer lästid, utan tvekan! 

Nu är det här innan jul och man vet ju aldrig vem som läser bloggen – men finns det någon bok du kommer att ge bort i år? Eller finns det någon du skulle vilja tipsa om?
Barnen får alltid böcker i julklapp, så även i år. Alla tre faktiskt. 1-åringen får böcker om djur i hård kartong då detta är hennes favorittema just nu. 5-åringen får en av sina favoriter - Bonden Blom. Den äldsta, 7,5-åringen som är minst lika mycket boknörd som jag får den senaste Lasse-Maja och Sune ljudböcker. Kanske dyker upp på bloggen senare. 

Har du planerat din julläsning, eller får det bli som det kommer?
Jag planerar inte min läsning så långt i förväg utan tar det lite som det kommer. Just nu har jag en ganska gedigen hög från biblioteket som jag väl får prioritera framför mina egna! 

Det sägs att julen inte bara innebär läsande (vem sprider sådana rykten?) – vilken jultradition är viktigast för dig? Eller är det skönast att inte följa några traditioner alls?
I min familj/släkt är vi, och har alltid varit, väldigt traditionsenliga. Det är på samma vis varenda år. Faktum är att jag tycker det är ganska skönt och mysigt så. Jag gillar allt med julen. 

Knäck, kola, ischoklad, mintkyssar, skumtomtar… – är det något julgodis som du inte kan motstå?
Vi är inte så väldigt duktiga på att göra julgodis själva men choklad i alla dess former hör ju julen till! Mums! 

Har ni gran eller skippar ni det? Plast eller äkta vara?
Självklart har vi gran - en stor! En riktig Kungsgran ska det vara. Ingen plast här inte! 

Finns det något som du gärna gör under julen som du ser extra mycket fram mot?
Sedan jag fick egna barn har ju julen blivit mer och mer deras högtid. Jag ser fram emot deras nöjda kommentarer och glittrande ögon på julafton och på juldagen och annandagen när man får packa upp och prova alla nya prylar! 

1 kommentar:

  1. Barnen gör det speciellt - och så får man köpa böcker till dem :-) Som tur är önskar sig våra barn fortfarande böcker...
    Kul att du hakade på :-)

    SvaraRadera